Unga blir lyckligare utan sociala medier, enligt ny undersökning

Den kända tidningen The Guardian har nyligen utfört en undersökning, där de frågat tonåringar och unga vuxna om de slutat använda sociala medier och varför. Det visar sig att de flesta uppger att de mår bättre sedan de släckt ner sina konton.

“Jag föredrar att faktiskt tala med människor ansikte mot ansikte”, “Jag har mindre ångest och känner mig mindre misslyckad” – det är några av de unga rösterna från människor som slutat hänga på sociala medier. Just Facebook verkar vara något av en extra tung börda för många.

En del uppger att de känner att de bara slösat tid på meningslöst skrollande på Facebook, andra känner att deras liv nu faktiskt blivit bättre när man inte längre måste anpassa sitt liv för att det ska se bra ut online. Man slipper också mindervärdeskänslorna.

Läs mer: Peak för Facebook – har användandet av sociala medier nått sitt tak?

Nu finns det förstås nackdelar med att lämna sociala medier på detta sätt. Många uppger att de inte längre hänger med på de senaste nyheterna, både bland vänner som i världen, och att man missar födelsedagar.

Men istället för sociala medier så verkar många föredra meddelandeappar, som Facebook Messenger eller WhatsApp. Detta är kanske ännu ett bevis på att Facebook hårdsatsning på Messenger inte är så dum, trots allt.