Under fyra år har vi inte lärt oss mycket visar ny studie

Marknadsförare har i princip inte utvecklats mycket sedan år 2011 vad det gäller förståelsen för kundens resa från exponering till användning av sina tjänster. Eller som ResponseTap och Econsultancy kallar det ”joining the dots across their customers’ journeys”.

Sen är väl frågan om resan har blivit mer komplicerad under de senaste fyra åren så det är därför datan visar samma resultat nu som då.

Enligt datan år 2011 var det 38 procent av marknadsförare som sa att de inte riktigt hade koll på konsumenternas resa. År 2014 har resultatet inte ändrats.

21 procent av de intervjuade sa att det är de interna strukturerna som förhindrar en bra överblick och begränsar insikterna i interaktionen med konsumenten.

“For an innovative business to deliver a premium customer experience, clarity around who in the business owns the customer journey is key. Ensuring that the internal teams are working coherently together across all channels will determine how successful the customer experience is.” sa Bhavesh Vaghela från ResponseTap.

> Läs mer här