Uminova Innovation tar hand om smarta idéer

Uminova Innovation har som målsättning att få entreprenörer att flaxa med sina vingar i tryggt sällskap. Målen för Uminova Innovation är att se till att entreprenören når sina mål genom tillväxt och har uthållighet. Låter som en dröm för en entreprenör.

Uminova Innovation hittar du mitt i  Uminova Science Park som är belägen i Umeå. Kontoret är  nära campus där du hittar SLU, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Föregångaren Uminova Center låg under Umeå universitet och arbetade brett med samverkansuppgiften. När verksamheten delades upp i 2 delar år 2003 bildades Uminova Innovation AB för att fokusera på entreprenörskap och avknoppningar från akademi och Enheten för näringsliv och samhälle för övriga delar av samverkansuppgiften.

Läs också: Intervju med VDn på Interactive Institute

Uminova Innovation är helt enkelt en  inkubatorer för både näringsliv och universitetsvärlden. Inkubatorverksamheten, som går under projektet Innova H, utgör dock inte hela verksamheten utan de driver också satsningar för att stärka Umeå och Västerbotten som life science-region, Biotech Umeå, och som IT-region: InfoTech Umeå. Dessa satsningar stärker även inkubatorverksamheten. Jämfört med andra inkubatorer följer Uminova Innovation med entreprenörerna och affärsidéerna längre, något som de tror ger en säkrare tillväxt.

Inom organisationen ryms Innovationskontoret som fokuserar på universitetsvärlden, Enterprise Europe Network som hjälper entreprenörer att hitta internationella partners samt Infotech och Biotech Umeå som ger stöd till att utveckla idéer.

Uminova Innovation är med andra ord en liten pärla uppe Norrland som ger stöd till innovationer och entreprenörer.