Ubers nya familjekonto låter dig betala för upp till tio personer

Brukar hela familjen åka taxi tillsammans (om du betalar)? Eller brukar hela gänget dela på betalningen när ni åker taxi? Nu ska det vara möjligt för större grupper av människor att åka med Uber via ett och samma konto.

Det är inte helt ovanligt med “familjetjänster”, men dessa är oftast knutna till streaming-TV eller mobilavtal. Ubers nya “familjekonto” är en liknande tjänst – för att skapa det loggar man in i sin Uberapp, lägger till en så kallad familjeprofil och sedan så skickar man en inbjudan till personer man redan har som vänner på sitt konto.

Läs mer: Uber har lanserat motorcykel-taxiservice i Bangkok

Uber kommer också att satsa mer än på bara familjer och kompisgäng. Det kommer också skapas ett företagskonto, för anställda att resa på (ja, förutsatt att det är inom yrket då) deras chefs bekostnad.

För närvarande är tjänsten endast tillgänglig i några få utvalda städer i, såklart, USA. Atlanta, Dallas och Phoenix ska testköra funktionen ett tag, men tanken är att hela världen tids nog ska kunna resa runt som en enda stor lycklig familj. I taxi.