Ubers ägare: Vi har 40 miljoner kunder varje månad

Uber har, trots en del kontroverser, fortfarande en massa vind i seglen. I alla fall om man ska tro Travis Kalanick, som nyligen berättade att hans företag har 40 miljoner aktiva användare varje månad.

Kalanick uppgav dessa siffror i samband med konferensen “Vanity Fair New Establishment Summit” i amerikanska San Francisco, och har sade också att förarna tjänat någonstans mellan 13 och 17 miljarder kronor under föregående månad. Kunderna ska då betala kring 450 kronor per resa i snitt.

Inte nog med det – nästa steg i företagets utveckling ska vara “självgående” bilarm ett program som Uber konkurrerar med mot sådana jättar som Google och även Tesla, skriver TechCrunch.

Enligt Kalanick så är Uber under de “första stegen mot att bli ett företag inom robottillverkningsindustrin”, något som han menar kommer vara följden av de framtida bilarna som under längre sträckor ska kunna köra själva, utan förarens hjälp.

Så utöver att mycket av Ubers pengar går till att utveckla ny SF-teknologi (något de gör som med allt annat; kostnadseffektivt och aggressivt för att hinna först) så  har man också spenderat någonstans kring 17 miljarder kronor på att ändra sin logotyp.

Läs mer: Uber gör en förlust som går till historien som världens största

Allt går inte som på räls för företaget – utöver en del protester från missnöjda förare så har man också stött på problem i Kina, där man inte riktigt lyckats etablera sig på egen hand. Istället har man gått ihop med Did Chuxing mot en plats i styrelsen och 20 procent i aktieinnehav – något som säkert inte nöjer det superexpansiva företaget.

Kalanick ville under konferensen inte heller svara på när och om man tänker börsnoteras offentligt, något som många väntar på. Men med tanke på framgångarna för detta startup-företag så kan det bara vara en tidsfråga. Eller?