Uber-utmanaren Bolt lanserar sin tjänst i Göteborg

Den appbaserade taxitjänsten Bolt lanserades i Stockholm tidigare i år som en utmanare till redan etablerade Uber. Nu fortsätter man expandera genom att erbjuda resor även i Göteborg.

Bolt startade 2013 i Tallinn under namnet Taxify av de estniska bröderna Martin och Markus Villig. Företaget har växt rejält och finns idag i mer än 30 länder. Nu lanserar man sin tjänst i Göteborg och redan från dag ett står hundratals förare redo att ta emot körningar i staden berättar företagets Sverigechef Nils Wijkmark.

Sverigechef Nils Wijkmark

Intresset från förare i Göteborg att börja köra med oss har varit stort, något som säkert beror på att vi tycker det är en självklarhet att de som kör ska ha schyssta villkor. Vi tar ut en lägre avgift än vad många av våra konkurrenter gör och vi har ett bonussystem som belönar uppskattade förare, säger Nils Wijkmark.

Idag har Bolt fler än 25 miljoner passagerare och enligt Nils Wijkmark beror det på att man förstått värdet av att vara lokala. Genom att fokusera på marknaderna i Europa förstår man bättre de lokala förutsättningarna för transport och kan lägga kraft på att göra det enklare och snabbare för människor att resa.

Med vår erfarenhet från olika marknader lanserar vi en ansvarsfull och förtroendeingivande tjänst i Göteborg. Vi ser fram emot att erbjuda göteborgarna fler alternativ för att transportera sig och hoppas att både våra passagerare och förare kommer dra nytta av de ökade valmöjligheterna och den bättre servicen, säger Nils Wijkmark.

Bolt-appen är tillgänglig för både iOS och Android. För att fira lanseringen erbjuder företaget alla göteborgare just nu 50 procent rabatt på priserna, upp till 150 kronor per resa. Alla resor är klimatkompenserade, en del i Bolts större miljösatsning som går under namnet “Green Plan”.