Tyskarnas hemliga vapen mot Italien på lördag

År 2014 blev det tyska fotbollslandslaget världsmästare i VM i Brasilien. En mjukvarulösning från SAP bidrog till lagets förberedelser med big-data-analyser av varje spelares prestationer in i minsta detalj. Nu har Neuer, Müller och resten av det tyska landslaget nya digitala vapen i beredskap när de på lördag möter Italien i en match som mycket väl kan komma att avgöras med straffläggning.

Digitala förberedelser för veteraner i världsklass

Det tyska landslaget, Die Mannschaft, är väl förberett för matchen mot Italien på Stade de Bourdeaux den 2 juli. I samarbete med mjukvaruföretaget SAP har spelare och tränare med hjälp av SAP Challenger Insights samlat in massor av uppgifter om sin kommande motståndare.

Inför matchen kan de sitta med iPads och identifiera motståndarlagets förväntade laguppställning, spelmönster, videor, statistik och egenskaper för varje motståndare. När de möter Italien där Buffon vaktat målet i åtskilliga år kan förberedelserna se ut som i den här videon.

Neuer väl rustad med SAP Penalty Insights

Kvartsfinalen mellan Tyskland och Italien kan mycket väl avgöras på elva meters avstånd i en straffläggning. Tysklands målvakt Manuel Neuer är väl rustad inför en duell med de italienska skyttarna – han har ju redan kunnat träna med hjälp av nyutvecklade SAP Penalty Insights.

Baserat på en stor mängd data har Neuer kunnat iaktta sina motståndares beteende i förväg. Ser skytten på bollen eller målvakten innan han skjuter? Hur genomfördes de senaste sparkarna? Vilken typ av skott är spelarens favorit?

Med Penalty Insights kan man också titta på löpmönster i anfallet och ett antal andra viktiga och kanske avgörande detaljer. Se exempel på Penalty Insights här.