Twitters fortsätter att töja på sin teckengräns

Twitter kringgår sin egen gräns på 140 tecken, enligt ett Tweet från företaget självt. Nu ska man fritt kunna inkludera sådant som bilder, citera Tweets och annat utan att passera teckengränsen. Detta är vad många länge har väntat på – är det i tid för att få fart på Twitter igen?

Videor, undersökningsgrafer, GIF-bilder, vanliga bilder och Twitter-citat (men inte länkar till andra Tweets); dessa är de saker som man numera fritt ska kunna skriva i sitt inlägg utan att det räknas mot de tillåtna 140-tecknen.

Man testar också att inte räkna svar riktade till flera Twitter-konton mot teckengränsen, något som klart kommer underlätta konversationerna på mikrobloggen.

Vi har skrivit en del här på Dagensanalys om Twitters velande kring sin egen teckengräns. I en tid då allt fler av de samtalen som förs på nätet inkluderar länkar, bilder och liknade så har de 140 tecknen varit väldigt begränsande.

Läs mer: Twitter kringgår sin egen teckengräns – nu slutar man räkna bilder och länkar som tecken

Mikrobloggen har, enligt bland andra The Verge, experimenterat med att utöka meddelandegränsen till 10 000 tecken – men man avstod av detta, då man fruktade att man skulle komma för långt ifrån ursprungsidén till Twitter från början.

Dessa nya förändringar ska hjälpa Twitter att hålla sig kvar till sitt koncept, men ändå göra det lättare för användarna. Dessa – alltså användare – har blivit något av en bristvara på Twitter, och man hoppas säkert att dessa nya förbättringar ska få fart på användandet igen.

Det tog dock Twitter ett år att implementera dessa. Förhoppningsvis har man inte väntat för länge.