Twitter streamar live-video i HD – börjar med Wimbledon

Live-video är på framfart, inte minst när det kommer till sportsändningar. Twitter tar vara på sin lojala användarbas av sport-fans, och live-sänder den kända Tennisturneringen Wimbledon som den första livesändningen i HD i mikrobloggens historia.

Samtidigt som man sänder live-videon så kan man till höger om spelaren följa det Tennisrelaterade nyhetsflödet på Twitter i realtid. Man visar inte heller några videoannonser, för att inte störa upplevelsen. Man verkar inte heller visa några sponsrade Tweets, även om det kan ändras i framtiden.

Wimbledon-sändningarna ska ändå ses som ett test inför de omåttligt populära spelen i amerikanska fotbollsligan NFL som kommer att starta senare i höst, som en följd av att Twitter skrev på ett kontrakt för 10 miljoner dollar (cirka 80 miljoner kronor) tidigare i våras.

Twitter är förstås ute efter att de också bli en plattform för videoinnehåll, lika mycket som deras stora konkurrent Facebook, som nyligen sagt att man tror att textbaserade inlägg kommer vara utdöda i en nära framtid.

Läs mer: Inom fem år är det bara video på Facebook

Huruvida hypen kring live-video på sociala medier är sann eller inte lär visa sig, men oavsett så kommer detta vara ett ypperligt tillfälle för många att både “jobba” och spana in sportsändningar samtidigt…

Behöver du hjälp med att optimera din annonskampanj på nätet? Då ska du klicka här.