Twitter ska livesända fler galor

Twitter fortsätter att satsa på att bli en ny live-streamingkanal. Nyligen sände man live från röda mattan under Golden Globe-galan, något som gick så bra att man nu tecknat kontrakt för ett antal liknande sändningar under resten av 2017.
Läs mer: Livesändningarna ökar i popularitet – nästan 3 miljoner såg Golden Globegalan på Twitter
Kontraktet – skrivet med Dick Clark Productions – betyder att Twitter nu kommer kunna sända originalinnehåll relaterat till flera kommande galor. Detta kan innebära röda mattan-sändningar från sådant som Academy of Country Music Awards, Billboard Music Awards och American Music Awards.
Twitter har verkligen sett till att teckna en massa sådana här kontrakt under den senaste tiden, och man kan förvänta sig att fler avtal tillkommer i framtiden också.
Förutom Dick Clark Productions så har man också nyligen skrivit kontrakt med Tubefilter för en annan gala (Annual Streamy Awards). Sedan tidigare så har man kontrakt med NFL (amerikansk fotboll) kring “torsdagsmatcher”, livesände Trumps installation, Wibledontennis, E-sportsändningar och nyhetssändningar med Bloomberg.
Twitter må ha hamnat efter Facebook och andra när det kommer till att kunna locka till sig fler användare, något som gett upphov till en del kriser. Men man verkar istället satsa på att bli den nya sociala mediekanalen för Live-sändningar. Kanske inte en så dum idé?