Twitter rullar ut pre-roll reklam för videoklipp

Twitters försök att äntligen börja tjäna pengar handlar bland annat om att lansera pre-roll reklam till videoklipp. En av anledningarna till att Twitter använder just pre-rolls är för att de tänker att Twitters användare stänger av sina reklamblockerare. Say what?

Twitters Amplify produkt gör det nu möjligt att lansera pre-rolls till varje videoklipp, så som Youtube gjort i åratal. För annonsören handlar det som vanligt om att välja kategori för sina videoannonser och sen låta Twitter göra jobbet.

Twitter har ännu inte bestämt hur mycket av kakan de ska dela med Twitter-kanalerna som har videoklipp och hur mycket paketet ska kosta annonsören. Enligt rykten kan det handla om en 30/70 fördelning där 30 procent går till Twitter. Än så länge finns pre-rolls bara i USA, men om det går bra och inte blir en folkstorm med vikande besökssiffror kommer Twitter att rulla annonstjänsten till resten av världen.

“It’s a way to compete with TV ad budgets, which are the biggest in the industry. Every online platform is trying to grab a piece of those ad budgets” kommenterar Twitter satsningen.

Nu till det lite mer, låt oss kalla det konstiga. Twitters representant Marouli har angett att en del av satsningen med pre-rolls handlar om att få användare av Twitter att stänga av sina reklamblockerare. Om de inte stängt av reklamblockerare så kan nämligen inte användaren se videoklippet. Och har de en gång stängt av sin reklamblockerare så tror Twitter att de kommer även att fortsätta ha den avstängd när de besöker andra webbplatser.

“If a user wants to watch a video they will turn off the ad-blocker,” kommenterade Marouli skarpt när hon förklarade pre-roll som produkt på en pressträff.