Twitter och Bloomberg kommer live-streama nyheter

Twitter och nyhetsbolaget Bloomberg har nyss skrivit under ett avtal som innebär att man kommer att live-streama flera olika Bloomberg-program. Det nya avtalet kan ses som ännu en satsning från Twitter som vill stärka sin roll inom den allt växande digitala videoarenan.

Enligt en “insatt källa” som kommenterat affären till bland annat Techcrunch så kommer de två företagen att dela på reklamintäkterna – någon annan information kring avtalsvillkoren finns inte för tillfället.

Det som är känt är däremot att programmen “Bloomberg West” (teknologinyheter), “What’d You Miss?” (som handlar om aktuella globala ekonomiska händelser) och “With All Due Respect” som står för politiska analyser.

Läs mer: Twitter streamar live-video i HD – börjar med Wimbledon

Detta är inte Twitters enda satsning på samarbeten relaterade till live-streaming; man har redan skrivit på ett avtal om att sända amerikansk fotboll med NFL, och nyligen så kunde tennisfans spana in live-sändningar från Wibledon-mästerskapet. Det sägs också att Twitter förhandlar med basketligan NBL och Major League Soccer för liknande avtal.

Twitter satsar alltså stenhårt. Kommer detta att vända Twitter skakiga bana och placera dem högre upp bland de sociala medierna?