Twitter liveströmmar Rugbymästerskap för Europas främsta lag

Vi har skrivit om det tidigare – Twitter satsar allt mer på att bli en seriös Live-kanal på nätet, inte minst när det gäller sport. Nu kommer man att livesända Six Nations Championship, ett årligt mästerskap mellan de sex bästa rugbynationerna i Europa.
Bara Twitter-tittare i Frankrike kommer kunna se dessa mästerskap, som sänds på 6nations.twitter.com. Det hela är ett resultat av ett samarbete mellan mikrobloggplattformen och TV-kanalen France Télévisions. Man kommer kunna se sändningarna på TV:n också, men Twittersändningarna går att se på Apple-TV eller i Twitters egen app.
Men denna nyhet sträcker sig såklart längre än “bara” Frankrike. Nu visar Twitter att man på allvar vill satsa internationellt på detta med streaming, efter att hittills främst riktat in sig på amerikanska sändningar (som NBA och NFL-matcher, bland annat).
Läs mer: Twitter ska livesända fler galor
Om Twitter vill lyckas med detta dock så måste de lansera alla sina relaterade produkter, som Twitter Moments, på fler marknader. Rugby-sändningarna i Frankrike kan vara ett tecken på att det är just detta man gör.