Twitter lanserar sponsrade klistermärken

För inte så länge sedan så kunde bland andra vi på Dagensanalys.se skriva om att Twitter lanserat klistermärken (“Stickers”) som användare ska kunna pynta sina foton med. Nu kommer man så ut med sponsrade dekaler – ett smart sätt för att få in lite pengar från företag som vill synas lite mer. Först ut är läsktillverkaren Pepsi.

Läs mer: Stickers är nu live på Twitter

Twitter skriver om nyheten själva i ett blogginlägg, och Pepsis åtta klistermärken består av sex smileys, en trofé och så en med en pepsi-logga. Kommer man att använda dem? Tanken är i alla fall att man ska kunna söka även på dessa klistermärken, och enligt The Verge så var det igår bara Pepsi- och twitteranställda som varit intresserad av dekalerna.

Faktum är att klistermärkena hittills inte riktigt tagit Twitter-världen med storm (enligt The Verge, då) men å andra sidan så kan sådana saker ta sin tid. Facebooks emoji-reaktioner tycks ha ökat i användning, trots stor skepsis i början, och Twitter säger att över en miljon dekaler har twittrats runt.

Å andra sidan så kanske det känns märkligt för många att se på Twitter som en fotoapp i stil med Snapchat (som man snott hela stickers-grejen från) eller Instagram (som också snor lösningar från Snapchat). Förresten så tycks Snapchats sponsrade klistermärken funka och är poppis bland företag och varumärken – så detta kan mycket väl funka för Twitter också.

Läs mer: Snapchat svarar på hotet från Instagram med att lansera Geostickers