Twitter kringgår sin egen teckengräns – nu slutar man räkna bilder och länkar som tecken

Kommer fler tecken att rädda Twitter? Den berömda begränsningen på 140 tecken är enligt många för kort i en tid då alla delar länkar. Nu kommer uppgifter på att Twitter kommer att gå användarna till mötes – är detta ett drag som ska rädda det sjunkande användarantalet?

Twitter kommer alltså att sluta räkna länkar som en del av de 140 tillåtna tecknen. Det är Bloomberg som skriver att de fått uppgifter från en person “bekant med saken”, och som inte vill uppge sitt namn då förändringen ännu inte blivit offentlig.

Det har länge spekulerats kring en utökning av teckenbegränsningen, och ett tag ryktades det om 10 000 tecken – något som dock bestämt förnekats av Twitters VD.

Samtidigt så har Twitter under en längre period haft problem med ett användarengagemanget och en stundtals obefintlig (eller negativ) användartillväxt, något som kan ha börjat vända på sistone.

Läs mer: Twitter ökar antalet användare

Att på detta sätt försöka anpassa sig till en tid då många delar med sig av länkar via Twitter (och andra sociala medier) kan vara ett försök till att vända på trenden på en längre sikt.

Många verkar uppskatta förändringen, som ger minst 23 nya tecken (längden på en förkortad länk) att skriva. Men är det bara teckenbegränsningen som är problemet – och kommer detta att hjälpa?

Uppgifterna är än så länge obekräftade och har inte kommenterats av själva Twitter  – enligt ryktet så ska förändringen implementeras under de kommande två veckorna, så vi lär få svaret rätt snart.