Twitter köper magisk ponny för att bättra på videotekniken

Ursäkta rubriken – men nu går Twitter ut med att man ska köpa det brittiska startup-företaget Magic Pony Technology. Tanken är att öka den sociala mikrobloggens kunskaper kring videoteknik och maskininlärning.

Enligt källor som säger sig ha koll på köpesumman (något Twitter själva inte gått ut med) så hamnar prislappen på runt 1, 2 miljarder kronor. Varför är man då redo att betala så mycket för ett litet startup-företag? Twitters VD, Jack Dorsey skriver i ett blogginlägg att det för att man vill bättra på sina färdigheter kring maskininlärning.

AI-teknik, alltså. Men inte riktigt i egenskap av chat-botar, utan mer i stil med att snyggare live-videos. Dorsey nämner exempelvis att Magic Ponys teknologi har använts för att göra suddiga livevideos tydligare.

Twitter har ju på sistone, likt Facebook, satsat allt mer på live-videos bland annat genom att integrera sin livevideotjänst Periscope i deras app. Det är därför inte helt underligt att man nu vill göra sin tjänst bättre och snabbare än, tja, Facebooks. Om man inte längre kan vara först med idén kan man ju vara bäst?

Läs mer: Nu rullar Twitter ut livesändning

Twitter har ju det lite motigt på sistone, så vi får se om detta köp (som är ett i raden av uppköpta maskininlärnings-företag) kommer att få fart på Twittrandet igen.

Behöver du hjälp med att hålla koll på den senaste utvecklingen inom digital marknadsföring? Klicka här.