Twitter kan snart börja bli lönsamma

Nyligen presenterade flera stora teknikföretag sina siffror för det tredje kvartalet, och Twitter kunde visa upp sin lägsta förlust på tre år. Enligt företaget räknar man med att under det fjärde kvartalet för första gången någonsin kunna visa på vinst i bolaget, något som investerare väntat på i många år.
Företaget har kämpat med vikande användarsiffror och allt djupare hål i fickorna. Men sedan ett år tillbaka börjar allt fler söka sig till plattformen igen. Fortfarande visar de sämre intäkter än motsvarande kvartal förra året, men förlusten har minskat till ynka 21 miljoner dollar för det tredje kvartalet, den lägsta förlusten på tre år.
Under kvartalet drog de in totalt 590 miljoner dollar, och har med andra ord lyckats minska sina utgifter mer än de lyckats öka sina intäkter. Men enligt företaget själva räknar de med att redan under nästa kvartal gå med vinst, något som inte hänt hittills i företagets historia. Som ett direkt resultat steg även Twitters aktie med åtta procent.
Kanske är den med andra ord snart här, dagen som Twitters investerare väntat på i många år. Dagen då bolaget äntligen kan börja visa svarta siffror i bokföringen istället för de ständigt så närvarande röda som företaget nästan blivit synonymt med de senaste åren. Visst är det roligt när det går bra för företag, men det är ändå lättare att bli imponerad av ett företag som fortsätter att kämpa trots att siffrorna inte pekar i rätt riktning. Att de nu verkar ha hittat mer av sin form är glädjande, och frågan är om det är deras satsning på livevideo eller USAs president Trump som haft störst bidragande effekt på att allt fler sökt sig till plattformen den senaste tiden. Det går inte att förneka att Donald Trumps oupphörliga tweetande dragit en hel del uppmärksamhet till plattformen. Förhoppningsvis kan de se till att fortsätta växa på egna meriter också. Men det får tiden utvisa, vi vet ju heller inte om de faktiskt kommer gå med vinst någon gång i framtiden.