Twitter hakar på den nya reklamtrenden

Människor konsumerar allt mer video på nätet, och i takt med att fler plattformar erbjuder streaming söker sig även reklamen dit. Twitter vill inte vara sämre än de andra och börjar nu visa reklam före och mitt i videoklipp.
Twitter lanserade nyheterna i tisdags, och innebär att det nu går att visa reklam i såväl videoklipp som live-streaming från deras Amplify-partners. I partnernätverket ingår såväl stora sport- och nyhetskanaler som tidningar och stora publicister. Annonsörer får med andra ord möjlighet att synas i samband med stora kanaler som drar mycket trafik.
Reklamen kommer kunna anpassas till videoinnehållet, och även placeras i början av klippet eller mitt i, helt efter annonsörens preferenser. Utöver dessa reklamspotar finns även möjlighet att sponsra Amplify-innehåll och även ha egna videoklipp som lyfts fram i Twitterflödet.
Det är inte utan att film på nätet mer och mer börjar likna traditionell TV, med reklamavbrott i tid och otid. Kanske är det inte så förvånande med tanke på vad den senaste tidens studier kring attribution av reklam i olika kanaler visat. Bilden som framkommer är att TV-reklam trots allt har betydligt större effekt än reklam i digitala kanaler, och att då försöka efterlikna TV-förhållandena är inte ett orimligt drag.
För användarna kan det dock upplevas som mycket störande, eftersom många digitala kanaler fram till nu varit fria från reklamavbrott. Nu verkar den tiden dessvärre vara förbi, men vem vet, kanske blir nästa USP för att locka tittare till sina kanaler att lova filmklipp och streaming fria från störande reklamavbrott. Frågan är bara hur de då ska finansiera sin verksamhet. Du kan ju som bekant inte äta kakan och samtidigt ha den kvar.