Twitter gör det billigare att köpa data

En stor del av Twitters intäkter är att sälja deras data, till högstbjudande. Nu ska man göra det enklare och billigare att komma åt deras datagruva.
Twitters annonsaffär går dåligt, men deras dataaffär går bättre. Så istället för att satsa på deras annonsaffär tänker man dra igång dataaffären till nästa steg, som idag står för 11,5 procent av intäkterna.
Med Twitters företags-API kan du få ut mer information än bara deras tweets. Du kan också få tillgång till historiska tweets som gör det möjligt för företag att söka fram hur konsumenter ser på, kommenterar om eller interagerar om deras varumärken. Du får även fram data som när och var tweets tog plats.
Det var i förra veckan som Twitter lanserade en ny version av sin “search tweets API”. Nu kan du köpa funktionen för 149 dollar per månad. Då får du fri tillgång till sju dagar av tweets. Om du vill ha hela historiken kostar det istället flera tusen dollar.
Twitters tanke är att det finns ett nytt segment som nöjer sig med sju dagars historik och är villiga att betala 149 dollar, och inte bara storföretag som köpa all historik.
Förväntningarna är att Twitter kommer att lansera fler tjänster och funktioner runt sitt data så om du är intresserad är det bara att hoppa på erbjudandet om 149 dollar och sen hänga tillbaka för att se vad som kommer härnäst.