Twitter fortsätter satsningen på Live-video med ny prenumerationsknapp

Twitter vill att vi ska kolla på live-videos. Nu lanserar man en ny knapp som ska göra det möjligt att få notifikationer från individuella Twitterkonton som sänder live via Periscope, för att “inte missa en sekund av live-video på Twitter”.

Läs mer: Twitter vill locka till sig internetstjärnor med fördelaktiga avtal

Vi har tidigare skrivit om hur Twitter satsar hårt på live-video, kanske som ett resultat av Facebooks motsvarande satsning. Man har fått avtal med stora sportligor och nyhetstjänster kring just livesändningar som NFL, NHL och Bloomberg.

Under juli så live-streamade man också Republikanernas och Demokraternas kongresser i USA, och högt uppsatta Twitteranställdas egna flöden har i stort sett varit reklampelare för allt som kan ses i direktsändning på mikrobloggen.

Twitters live-videotjänst, Periscope har fått det tungt i kampen mot Facebook Live trots att man var ute något tidigare. Att Twitter således nu lägger till en notifikationsknapp i sin tjänst för att hjälpa Periscopes popularitet är såklart inte så konstigt – kanske till och med ett måste.

Knappen ska vara tillgänglig för alla användare världen över, och enligt rykten till bland annat Buzzfeed så kan den komma att användas för att göra reklam för framtida premium-videos också.