Twitter får nu äntligen sin knapp för Periscope

Det verkar som att Twitter nu äntligen lanserar sin direktknapp för Periscope, live-videoappen som nu utsätts för hård konkurrens från Facebook Live. Allt fler användare rapporterar att de fått tillgång till den nya knappen.

Vi har tidigare skrivit om de första rapporterna kring denna Periscope-knapp, något började dyka upp tidigare i maj bland de med Androidmobiler.

Läs mer: Att sända Live-video är nu bara en knapptryckning bort

Nu börjar man även kunna se knappen bland de med iOS-enheter, något som Twitter själva säger en del av process där man börjar med ett mindre antal användare för att efter ett tag låta alla få tillgång till funktionen.

Den nya knappen – den heter Go Live, förresten – är ett försök från Twitter som nu alltså måste tävla med Facebooks hårdlansering av Facebook Live.

Likt “fejjan”, som påminner oss om möjligheten att sända live via push-notiser i mobilen så måste även Twitter göra detsamma med sitt Periscope.

Om inte tillräckligt många av oss live-sänder så kommer ju Twitters inköp av livetjänsten för något år sedan bli ännu en förlust för den något smådesperata sociala medieveteranen.

Behöver du hjälp med din närvaro på sociala medier? Klicka här.