Twitch tänker fortsätta att visa Bob Ross efter publiksuccé

Twitch, spelstreamingtjänsten verkar ha hittat en guldgruva i samband med den nyligen startade konstnärskanalen “Creative”. Guldådern? En 30 år gammal målarkurs.

Twitch rapporterat att de fått 5.6 miljoner tittare som följt Bob Ross gamla TV-målarkurser. “The joy of painting”, som TV-serien hette, började sändas 1983 och finns i 31 säsonger. Den numera kultförklarade serien bestod i att Bob Ross, en skäggig och lugn typ, i realtid målade landskapsbilder. Han blev känd för att ofta använda uttryck som “glada små träd” eller “glada små moln”.

Det verkar alltså som om att succén även fortsätter i den annars så gaming-inriktade streamingkanalen, och Twitch har nu avtalat om att varje vecka sända ett säsongsmaraton, med en ny säsong per vecka. I en anpassning till det nya formatet kommer användare även att kunna måla tillsammans med Bob, och visa upp deras resultat i kanalen.

Läs mer: Konstnärligt skapande livestreamas på Twitch

Den nya kanalen verkar ha blivit en framgång även i övrigt, och har växt med två miljoner nya följare. Twitch verkar uppskatta denna nya publik, som även inkluderar ett större antal kvinnliga tittare än tidigare användare, och det verkar troligt att streamingkanalen kommer fortsätta satsningen på “Creative” även i framtiden.