Twitch storsatsar på Norden – drar igång med ny Sales Director

Min tidigare Spray-kollega Anders Svensson har fått jobb på Twitch och ska axla rollen som sales director.

Anders har även jobbat på Spotify och Znaptag.

Intressant att följa tidigare kollegor från den tiden.Fredrik Skärheden som numera är på Lindorff. Ulf Magnusson som numera är VD för Talentum, Danny Aerts som är vd för .SE, Anna Johansson som numera är på SR, Anders Signell som är vd på The Cords och så många fler. För den nyfikne finns ju alltid Linkedin så att man kan ‘stalka’ sina tidigare kollegor och hurra deras senaste jobbtitlar.  Anders träffade jag på Spray när jag var där som interim-research-ansvarig och tog fram rapporter ur Nielsens SiteCensus. Hade även rollen som Konferencier för flera SprayDate-events, som var riktigt roliga.

Satsningen på Norden från Twitch är stor man redan har 3,5 månatliga besökare och en användare i snitt stannar nära 2 timmar per dag.

– Jag har följt Twitch på nära håll och varit fascinerad över hur de lyckats använda de live-sända interaktiva egenskaperna hos sin tjänst tillsammans med framstående personligheter för att skapa skräddarsydda reklamkampanjer för några av världens största varumärken. Jag ser fram emot att få representera denna kreativitet och skaparkraft på den nordiska marknaden då vår målgrupp är högt eftertraktad men samtidigt svår att nå genom reklam och marknadsföring, säger Anders Svensson.


Foto: Geelmuyden Kiese