TV:n och datorn vinnare när tittaren väljer skärm

Tittare väljer TV-skärmen när de konsumerar längre format som filmer och TV-serier. Undersökningen som studerat hur vi konsumerar rörlig bild, avslöjar att skärmvalet är starkt kopplat till vilken målgrupp som tittar, och här överraskar yngre tittare.

Fler yngre tittare, jämfört med andra målgrupper, väljer TV-skärmen när de tittar på exempelvis Aftonbladet.se eller Expressen.se TV. De väljer med andra ord skärm efter behov och inte efter hur det är tänkt att vara.

Det visar sig även att tittandet via en datorskärm är större än tittandet via surfplattor och detta gäller även hos de yngre tittarna.

“Att vi konsumenter väljer bästa tillgängliga skärm för det innehåll vi vill konsumera är helt uppenbart. Tittandet på SVOD och TV- kanalernas play-tjänster har likheter med tittande på linjär-TV, medan tittandet på Aftonbladet och Expressen påminner om tittande på sociala medier,” säger MMS VD, Magnus Anshelm.

Tabellen visar på vilken skärm respektive kanals tittare tar del av kanalens innehåll.

Undersökningen kommer från publikationen Rörliga bilder som ges ut 2 gånger per år av MMS. Respondenterna i undersökningen är mellan 16-65 år.

Om du vill ta del av Rörliga bilder ska du klicka här.