Två ägg: I bråket om TV4 är alla förlorare

Com Hem, Tele2 och Telia har de senaste dagarna bråkat om vem som ska få visa TV4 i sina nät. Än så länge är det ingen lösning i sikte och redan i natt försvinner TV4 från Com Hems hushåll.

Sunny: Är det inte för jävligt att de bara kan stänga av TV4 sådär. Jag menar det är ju värsta diktaturen så som de håller på.

Benedict: Ja, det är tråkigt att de inte kan komma överens, men vem är det egentligen som drabbas? De flesta ser ju alla bra program på nätet.

Sunny: Lägg av! Det är ju massor av hushåll som drabbas. Enligt Com Hem är det miljontals svenskar som nu inte kan titta på 4:an.

Benedict: Bra! Då får de tid att istället upptäcka Netflix och alla streamingtjänster. De enda som förlorar på det här bråket är just alla som bråkar, för nytt innehåll är bara ett klick bort.

Sunny: Varför ska du alltid vara så himla digital? Det finns faktiskt de som vill se på vanlig tv, även om man har tillgång till nätet.

Benedict: När jag frågar alla mina ägg så har alla, och då menar jag alla, klippt kabeln och tittar idag bara via nätet. Så vilka är de egentligen du snackar om?

Sunny: Jag kan inte säga just nu, men det finns många där ute som faktiskt tittar på TV och kommer att sakna TV4. Det finns faktiskt mätningar som visar det.

Benedict: Tittar du på tv-tv eller streaming?

Sunny: Streaming.

Benedict: Case closed!