Två ägg diskuterar: Telias köp av Bonnier Broadcasting oroar

Telia har fått godkänt av EU att köpa Bonnier Broadcasting vilket inkluderar TV4, MTV och Cmore. En megaaffär på 9,2 miljarder kronor.

Sunny: Tror du att det är många som ens tänker på att det är Staten som köper TV4? Jag menar Telia ägs ju av Staten.

Benedict: Nja, inte riktigt. Staten äger en bit över 30 procent och sen finns ju Telia på börsen. Så visst ägs bolaget av Staten men inte en majoritet. Vi lever ju inte i Ryssland.

Sunny: What ev, men om nu Staten äger Telia som ska äga TV4 blir vi ju som Ryssland. Då kommer Staten att kunna manipulera innehållet så som de kan göra på SVT. Staten kommer att dominera i TV-rutan med alla sina kanaler.

Benedict: Ja, och se hur de redan lyckats. Alla överger ju TV till förmån för andra streamingtjänster som Netflix. Så man kan ju lugnt säga att Staten inte är så vida framgångsrik när det kommer till innehåll, förutom med Mellon då förstås.

Hmm.. kanske därför de vill komma åt Cmore, eller nää känner ingen som kollar på den tjänsten.

Sunny: Jag har en kompis som kollar på Cmore, men hon kollar på typ alla tjänster som en besatt. Du vet serie-marathon alla dagar i veckan.

Förrsesten såg du att  Telenor rasar över uppköpet. Det är Leif Björklund som är TV-chef på Telenor som tycker att det är så himla orättvist.

Benedict: Ja, inte undra på det. Telenor dissade uppköpsförsöket som Telia hade och nu står man där kvar helt ensam mot jätten. Kommer bli tufft för Telenor att överleva.

Sunny: Fan, jag som har Telenor som bredbandsleverantör.