TV på nätet får fart med Bittorent

Den kända Torrent-tjänsten Bittorrent kommer lansera sin nyhetskanal under nästa vecka, under namnet “BTN – BitTorrent News”. Fokus kommer vara live-sända nyheter kring politik och sport. Sett är ur ett större perspektiv så är detta ytterliggare en del av en utveckling där främst unga nu får tillgång till TV-nyheter via andra källor än de traditionella nyhetssändningarna på linjär-TV.

Vi har tidigare skrivit om BitTorrents planer på egen TV, och att just nyheterna ska vara den första satsningen inom ramen för BitTorren Live. Detta är en plattform för just live-streaming, och är för närvarande begränsad till Apple TV – men kommer i framtiden att finnas för såväl iOS X och senare även iOS och Android.

Läs mer: BitTorrent kommer att starta en egen nyhetskanal

Det unika med BitTorrents tjänst är att den, precis som deras huvudtjänst, kommer vara beroende av peer-to-peer teknologi för distribuering, något som bör göra lanseringen enklare och billigare.

Nyhetsteamet har flera erfarna journalister med sig från CNN och Al Jazeera, och leds av Harrison Bohrman som utöver CNN också jobbat med Vice-TV. Man kommer att börja sändningarna nästa vecka med att bevaka Republikanernas konvent, följt av Demokraternas dito inför de kommande presidentvalen – bara det lär ju vara en rysare.

Det kommer vara spännande att se hur den unga publiken, som ju får sina nyheter till stor del från online-källor, kommer förhålla sig till BTN.

Behöver du hjälp med att nå rätt målgrupp med din digitala annonskampanj? Klicka här.