Tusentals nya botar utvecklas för Facebook Messenger

Sociala medie-jätten Facebook har satsat hårt på botar för sin meddelande-app, Messenger – och de saktar visst inte ner på takten. Enligt Facebooks produktchef, Stan Chudnovsky, så finns det “tiotusentals” utvecklare som jobbar på nya chatbots till appen just nu.

Chudnovsky berättade detta under techkonferensen Techcrunch Disruptive i tisdags. Facebook har annars varit förhållandevis försiktiga kring lanseringen av botarna för Messenger. Man har sagt sig frukta buggar, säkerhetsrisker och “spammande”.

Så verkar inte längre vara fallet. Frågan är om Facebook anser sig ha rett ut alla potentiella risker med botarna – eller är man helt enkelt så inne i sin egen hype att man inte längre räds konsekvenserna?

Läs mer: Bots kan vara en stor säkerhetsrisk

Botar, och AI, verkar å andra sidan vara något av det senaste inom digital utveckling, så det kan också vara avgörande att skynda på utvecklingen för att Facebook inte ska missa tåget.

Enligt Facebook själva i alla fall så har man rett ut det värsta buggarna, och nu vill man helt enkelt lära sig mer genom att utveckla mer. “Man måste våga sig ut för att lära sig något”, som Chudnovsky själv beskrev det.

Med över 10 000 utvecklare kommer man onekligen att lära sig ett och annat, kan man tänka sig. Kommer vi användare att uppskatta detta lika mycket som Facebook?