Tumblr Labs – så vill bloggplattformen få dig att experimentera mera

Den Yahoo-ägda bloggplattformen Tumblr har just lanserat något som heter Tumblr Labs, och som redan dömts som bäst och sämst av dess ungdomliga användarbas. Tanken med Labs är just att låta användare experimentera med testversioner av kommande funktioner.

Funktionerna kan vara sådant som att byta färgschemat på sajten (just den neongröna var lite skrämmande) eller mer avancerade saker som bättre kösystem för schemaläggning av kommande blogginlägg.

De andra två av de för närvarande fyra funktionerna (listade på Tublrs utvecklarblogg) är möjligheten att vidarelänka grafer, och “Inside Tumblrs”. Den sistnämnda ska underlätta översiktligheten och organiseringen av gruppbloggar.

Tublr varnar dock för att dessa nya funktioner kan ha en del buggar, inte fungera och att de kan stängas av i framtiden. Kommande uppdateringar kan också resultera i att experimentfunktionerna slutar fungera.

Som tur är så kan man enkelt stänga av experimenten, precis så som man sätter på dem – med en enkel knapptryckning i kontrollpanelen.

Nu är dessa funktioner inte de som användarna egentligen har frågat efter – som svartlistande av störande personer, automatiskt skrollande på användarpanelen och så vidare. Istället verkar det handla om att ha lite roligt.

Om nu neongrönt kan vara roligt.

Läs mer: De bästa Tumblr-bloggarna 2015