Tubecon är eventet där du får träffa Youtubeprofiler

Tubecon är det turnerande Youtube-eventet där fans får träffa några av landets största Youtubeprofiler och ta del av bland annat fanträffar, panelsamtal, scenuppträdanden och tävlingar.
– Det känns riktigt roligt att vara med och stödja Tubecon som vill satsa mer på gamingintresserade ungdomar. För Inet är det ett nytt sammanhang, vi ser fram emot att tillsammans med Tubecon skapa ett riktigt kul Youtube- och gamingevent som sätter en bra nätkultur överst på agendan, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.
För andra året åker Tubecon på Sverigeturné, med på resan är ett sjuttiotal Youtubeprofiler såsom Thomas Sekelius, Felicia Bergström, Amanda Edmundsson, Stamsite, The Jnx och ArgaSkånskaMän. Efter ett event i Halmstad i februari startar vårturnén 22 april på Malmömässan i Malmö och fortsätter därefter till Göteborg och Stockholm.
– Det är en fantastisk chans att träffa några av landets största Youtube-profiler, vi kan utlova magiska och känslosamma möten. De flesta som kommer är unga men vi har besökare i alla åldrar, säger Johannes Gustavsson, PR- och Communityansvarig på Tubecon.
Tubecon startade i Finland och hade det första av hittills nio event i Sverige i januari 2016. Totalt 15 000 besökare kom och succén fortsätter alltså även i år. Nu ställer Inet upp med sina Taurusdatorer till eventets gamingdel, där besökarna bland annat får chansen att möta sina idoler i en CS: GO match under lördagen.
En viktig del för Tubecon är arbetet mot näthat. På eventet hålls panelsamtal med Statens medieråd och deras kampanj ”No Hate Speech Movement” för att tillsammans med Youtube-profiler diskutera ämnet med besökarna. Det finns även en ”Parents Park” där föräldrarna får ta del av föreläsningar om vad unga gör på sociala medier.