Donald Trump toppar App Store

Den femte mest nedladdade appen på amerikanska App Store (platsen för alla iPhone-appar) heter… Trumps Wall. Den påstår att alla karaktärer i spelet är fiktioner – men nog känns den blonda mannen som vill att du ska bygga en mur för att göra “amerika stort igen” bekant…?

Spelet går ut på att man ska bygga en mur – en så stor mur som möjligt. Men istället för att bygga den på den gränsen mellan USA och Mexiko så bygger man den framför vad som ser ut som Vita Huset (som har ett stort TRUMP målat över framsidan).

Om muren faller sönder blir man sparkad av den blonda presidentkandidaten, som annars är fylld utav kända citat från Trumps valkampanj.

Läs mer:  Tim Cook från Apple kan bli USAs nästa president

Parodi? Javisst, men kanske också skrämmande på något sätt. Nå, Trump (vars policy ofta går ut på att slå ner på produkter som nyttjar Trumps namn utan tillstånd) borde ändå vara stolt: Appen som är gratis har en stor reklamskylt som för bara två dollar (ca 17 kronor) går att få bort. Lysande kapitalism om något!

Företaget bakom appen är The BLU Market, ett mjukvaruföretag som annars också sysslar med marketing på sociala medier. Deras agenda kring Trump-appen är än så länge oklar, men en gissning är att de inte heller uppskattar hans framfart på den politiska arenan…