Trumps arga tweets gav försäljningsrekord

“En negativ Trump är bra för affärerna” – så beskrivs sensmoralen i ännu en historia där den tillträdande presidenten Donald Trumps fått twittra loss. En negativ recension av hans egen grillrestaurang fick nämligen Trump att se rött, och en tidnings försäljningssiffror att stiga.

Recensionen kom från Vanity Fair, och deras Tina Nguyen som efter ett besök i Trumps grillrestaurang (benägen i Trump Tower i New York) sågade stället. Mannen som snart får tillgång till toppmoderna kärnvapen uppskattade inte detta, och twittrade flera arga tweets där han bland annat konstaterade att Vanity Fair och deras förlag Condé Nast var “på väg ner” och i stort sett var “döda” i branschen.

Läs mer: Ett tillägg som alla politiker borde ha?

Samma dag som som Trump dödförklarade Vanity Fair så sålde den 100 gånger mer än en vanlig dag, och prenumerationerna slog rekord enligt förlaget. Själva recensionen fick över en miljon unika läsare på nätet, skriver AdWeek.

Orsaken var att man på ett smart sätt slog slant av de negativa tweetsen – och hade bland annat bannern med texten “Vanity Fair – tidningen som Trump inte vill att du ska läsa” på sin sida.

Detta lockade också över 330 000 nya läsare som kollade på artiklar relaterade till herr Trump. Man har också fått 10 000 fler Twitter-följare.

God nyhet för förlaget, men kanske något oroande för världsläget?