Trots tidigare uttalanden – nu lanserar Snapchat beteendestyrda annonser

Evan Spiegel, Snapchats VD, har tidigare uttalat sig skeptisk till vad han kallat “creepy” annonser som minns vad vi klickat på för två veckor sedan. Men nu kommer Snapchat ut med något som närmar sig just detta – beteendestyrda annonser.

Det är en av de ekonomiansvariga cheferna på Snapchat, Clement Xue, som kommit ut med nyheten i samband med en rapport från analysföretaget eMarketer.

Än så länge håller man sig dock på den “trevligare” sidan av användarspårning, och de beteendestyrda annonser ska vara begränsade till användarnas aktivitet på Snapchat. Det kan dock komma senare, spekulerar Business Insider.

Nyligen så skrev vi om hur Facebook faktiskt håller reda på vad vi trycker på även utanför deras sajt, men i samma webbläsare – så det är knappast uteslutet att även Snapchat vill locka annonsörer med mer möjligheter till riktade annonser.

Läs mer: Snapchat köper sök- och rekommendationsapp

Hittills har man inte hört någon mer information från officiella talespersoner från Snapchat, men enligt eMarketers rapport så handlar det om att man alltså samlar data kring vad man råkar göra på Snapchat. Om man klickar på musiklänkar eller kollar sport-sändningar så kommer man få reklam inom just dessa områden riktade till sig.

Frågan är förstås om Snapchats användare, som ju tillhör den yngre och ofta något “känsligare” generationen uppskattar att man använder deras data för annonsering. En sak som är säker dock är att annonsörer säkerligen gillar detta.