Troll (eller svartsjuka fans?) jagade bort Justin Bieber från Instagram

Justin Bieber har raderat sitt Instagram-konto. Orsaken är en mängd hatiska kommentarer från vad som kan vara svartsjuka följare som inte vill se honom på bilder med modellen Sofia Richie (dotter till den kände sångaren Lionel Richie). Det kan tyckas som en småsak, men det säger rätt mycket att en sådan nyhet sprids som en löpeld och blir förstasidesstoff även hos de stora tidningarna.

Bieber hade faktiskt varnat sina följare för några dagar sedan, och skrivit att han tänker göra sitt konto privat om inte folk slutar upp med att vara “elaka mot folk han gillar”. Han poängterade att dessa inte kan ses som riktiga fans.

Det räckte visst inte att göra kontot privat, och nu är han alltså helt borta. Och visst blir det stort när en popstjärna med nästan 78 miljoner följare bara “försvinner” från en populär fotoapp. Instagram (och Snapchat eller Twitter, till exempel) är beroende av att locka till sig användare bland annat genom att erbjuda möjligheten att följa sina favoritkändisar, skriver bland annat The Guardian.

Läs mer: Svenskarna flitigast på Snapchat och Instagram