Trello firar 25 och släpper nya funktioner

Det populära samarbets- och planeringsverktyget Trello har ökat antal registrerade konton med 60 procent i Sverige det senaste året. De har nu 25 miljoner registrerade konton världen över och firar detta med att lansera en rad efterlängtade nyheter.
”Vi ser ett enormt intresse i digitalisering där företag världen över anpassar sig till den digitala ekonomin. Det innebär också att de behöver skapa en arbetsplats för framtiden som baseras på effektivitet, agil metodik och förmågan att attrahera och behålla anställda genom t.ex. att arbeta på distans.” Säger Jordan Mirchev, nordisk marknadschef Trello.
Trello som app för Mac och Windows
Trello lanserar nu sin tjänst i en app-version, en av de mest efterfrågade nyheterna bland användarna. Appen är gratis och finns tillgänglig för Windows och Mac. Med Trello som app kan användarna arbeta än mer effektivt och störningsfritt i ett eget programfönster.
För att underlätta arbetsflödet för de som har flera Trello-tavlor aktiva finns också möjlighet att sortera dina tavlor i en lista till vänster i vyn – liknande kanaler i olika appar för chat. Denna funktion finns även i webbversionen. 
Trello integreras i andra appar
Från allra första början var ambitionen med Trello att hjälpa användarna att samarbeta och kommunicera med varandra och olika Power-Ups är det välkända sättet att integrera olika verktyg du använder in i Trello.
Nu lanserar Trello möjligheten att bädda in sina Trello-tavlor i andra appar, såsom Bitbucket, Dropbox Paper, appear.in, Microsoft Teams och Confluence Cloud. Detta gör att Trello är med dig, var, hur och med vilka du än jobbar. Genom att bädda in dina Trello-tavlor i andra appar som du använder för att planera, arbeta och kommunicera, kan ditt team hålla kontakten på ett enkelt sätt och se vem som gör vad, och vad som behöver göras.
Visuella bilagor
Trello lanserar även ett nytt visuellt sätt att organisera och planera dina Trellokort- och tavlor. När du lägger till ett kort på ett annat kort skapas en miniatyrbild som ger dig sekundsnabb överblick och information om status. Samma sak gäller om du bifogar en tavla, då skapas en miniatyrbild av tavlan.