Tre tips på hur dataanalys kan effektivisera dina affärer

Big data har för alltid förändrat sättet vi analyserar affärsinformation. Det är inte längre särskilda företagsapplikationer eller IT-avdelningen som levererar underlag, utan vi tar hjälp av molntjänster som kanske bara är relevanta en kort period för att fatta rätt beslut, skriver Peter Fredriksson som är Sverigechef på Logi Analytics.

Sociala medier och video hanterar enorma datamängder och trafik, vilket också spelar en viktig roll när vi pratar om big data.

Att förstå konsumenters beteendemönster är viktigt. Allt eftersom sociala plattformar blir mer avancerade, blir det viktigare för företag att kunna samla in mer information än vad som tidigare var möjligt. Tillsammans med traditionell omvärldsbevakning och försäljningsstatistik blir det möjligt för företag fatta bättre affärsbeslut utifrån insamlad data.

När det gäller företagsappar finns stora möjligheter. Som konsumenter tar vi numera Facebook, LinkedIn, Google och Amazon för givet och sitter inte direkt och funderar över hur de använder sig av big data för att ge oss det vi söker. Men, det visar på vilka möjligheter som finns för företagsapplikationer att bli lika populära som de appar vi använder privat.

Här kommer tre tips hur du kan effektivisera dina affärer med hjälp av bättre analys:

1. Fundera kring vilka analysbehov som finns i just er verksamhet. Den enorma datamängd som genereras av alla uppkopplade enheter ställer högre krav på analys för att skapa förståelse. Hitta rätt lösning för era behov, oavsett om det handlar om ett datacenter där tusentals enheter genererar loggar, eller en vårdinrättning där medicinska enheter övervakar patienternas värden och aktivitet.

2. Analyser av big data behöver titta djupare än bara det som syns på ytan. Hitta verktyg som är flexibla och interaktiva så att informationen kan utvärderas på ett korrekt och relevant sätt. Det måste vara enkelt utformat, så att användaren själv kan sortera och ta till sig informationen enligt olika frågeställningar.

3. Erbjud dina kunder det där ”lilla extra”, det vill säga information som drivs av data. Inkludera dataanalys i din produkt för att skapa ett attraktivt erbjudande. Alla typer av företag som vill växa behöver förstå hur de kan omvandla sitt erbjudande. Detta oavsett om kundbasen består av konsumenter, företag eller myndigheter.

Artikeln är skriven av:

logi_analytics

Peter Fredriksson
Sverigechef, Logi Analytics