Träningsappen Runkeeper har köpts

Om du frågar vilken träningsapp löpare använder så kommer Runkeeper ofta högt upp på listan. Om du också frågor vilka löparskor de köper så hör man ofta Asics nämnas. De två har nu blivit en.

Japanska sportjätten Asics har köpt Runkeeper som är löparnas favorit för att hålla koll på distans, tid per kilometer och mer. Är du en löpare som inte vill bära med dig din mobil så är Garmin eller Suunto bra alternativ. Själv har jag en Garmin 910 XT som jag är mycket nöjd med.

Med köpet av Runkeeper får Asics hela 45 miljoner användare världen över. Ett bra köp för ett varumärke som försöker hålla andra jättar som Adidas och Nike på armlängds avstånd. Än så länge är det oklart om köpet innebär någon förändring för alla användare men gissningsvis lär Asics vilja kapitalisera på något sätt.

Appar som Runkeeper, Edmondo och fler kommer att få en tuff match framöver från dedikerade träningsklockor som Garmin, Suunto och Polar. De har så många fler funktioner och adderar flera dimensioner till din träning.