“Träningen är en rolig och engagerande upplevelse”

Frida Almgren och Sabina Schött lanserar Comms Workout, ett nytt medie- och kristräningsprogram. Fokus ligger på att kommunicera företagets varumärke och budskap.

Det nya konceptet vänder sig till företag och organisationer som vill vässa sina kommunikativa färdigheter för alla plattformar. Deltagarna får möjlighet att träna sig i att få fram sina budskap oavsett om det är i form av en video, i en panel eller i mötet med en journalist.Det handlar om retoriska knep, hur man når ut och skapar engagemang i olika kanaler eller hur man bäst skyddar varumärkets rykte när saker inte går som man tänkt sig.

Det är inte varje dag en företagsledare får chansen att sitta med i ett morgonprogram eller råkar ut för ett mediedrev. Däremot behöver de ständigt kommunicera med sina medarbetare, kunder och partners för att bygga förtroende och skapa engagemang i egna, sociala eller förtjänade kanaler. I Comms Workout kan vi förbereda och ge dem rätt verktyg för att lyckas samtidigt som träningen är en rolig och engagerande upplevelse ”, säger Frida Almgren, medgrundare av Comms Workout.

Frida kommer senast från Mastercard, där hon var kommunikationschef. Nu driver hon Frida Almgren Communication. Sabina driver sedan tre år tillbaka PR-byrån Press FWD.

Att vara medietränad har nästan blivit ett skällsord idag och folk i allmänhet har tröttnat på robotlikande svar. Våra träningar ger företag kunskap och självförtroendet att våga vara en förlängning av det egna varumärket på ett personligt sätt. Det finns ett uppdämt behov av att erbjuda kommunikationsträningar som är bättre anpassade till dagens krav och de förväntningar det ställer på en talesperson”, säger Sabina Schött, medgrundare av Comms Workout.