Topp 5 av dina värsta batterislukare

Vår bästa vän i mobilen är batteriet och allt som slukar extra mycket batteri borde avinstalleras eller i alla fall undvikas. Här är topp 5 av dina värsta batterislukare.
Snapchat
En av de största batterislukarna är Snapchat. Visst är det kul att skicka bilder och meddelanden med appen men du ska ha koll på att just Snapchat är en av de värsta ovännerna med batteriet i din mobil. Snapchat verkar liksom aldrig bli mätt utan vill bara ha mer och mer av batteriet hela tiden. Stäng av allt som går att stänga av i inställningarna, tills att du inte känner att du inte mäktar med mer.
Google kartor
Att ha koll på vägen eller spana in grannens tomt via satellit är både viktigt och kul. Om du hela tiden låter Google följa dig på vägen med GPS så kommer ditt batteri att till slut ge upp. Så glöm inte att stänga lokalisering när du kan.
Netflix
Appen gör så många rätt och det kräver mycket batterikraft. Att titta på film med så hög kvalitet som Netflix tillhandahåller är en kostsam process. Bäst att hålla dig nära ett eluttag eller bära med dig ett bärbart batteri när du tänker strömma hela serien i din mobil.
Facebook och Messenger
Med alla meddelanden, foton, spel och trådar du följer så kan både Facebook och Messenger pinga varma hela dagarna. Om du tittar i menyvalet batteri märker du att Facebook och Messenger är nog de två största apparna som slukar ditt batteri (om du inte har Snapchat förstås). Satsa på Facebook och Messenger Light istället så slipper du alla extragrejor och samtidigt sparar mängder av batterikraft.
Google Chrome eller Safari
Att surfa på webben känns ju som en vardagsgrej som borde bara fungera utan problem. Men båda webbläsarna i mobilen är riktiga batterislukare. Det enda du kan göra åt saken är att surfa mindre och hoppas att tillverkarna hittar på nya och fiffiga lösningar för hur ditt batteri ska hålla längre.