Topick – communityn där man samlas kring sitt favoritintresse

Om Facebook kan kännas alltför fyllt av oväsen och mainstream-intressen så kan nya Topick vara ett alternativ. Detta nystartade initiativ har redan ett ökande antal användare.

“Samlas kring dina favoritämnen”, säger Topick på sin hemsida. Tanken med detta nya community är att ge användare möjligheten att fokusera på deras intressen. Musik, “nördigheter”, design, produkbyggande med flera är ämnena som man kan välja.

Läs mer: Sociala medier då och nu – från Lunarstorm till Facebook

Man loggar in med sitt Twitterkonto, och kan sedan dela med sig av sina ämnen på Facebook också. När man väl valt ett antal intressen kommer de att dyka upp i ens flöde – således kan man själv välja de konversationer och nyheter som dyker upp. Perfekt för den som faktiskt inte vill veta så mycket mer än det senaste kring brädspel eller musik.

Det återstår att se om Topick kommer bli den nya hiten och på allvar utmana Facebook – där finns ju redan en myriad individuella grupper som samlats kring intresseområden. Topicks fördel kan dock ligga i att tjänsten redan från början är tänkt som ett verktyg för de som vill diskutera sina intressen – lite som internetforumen, fast snyggare och mer lättanvänt.

Eller kan man se detta som en del av en trend, där vi vill komma ifrån det konstanta mediebruset, och samlas kring en nördig liten brasa med våra likasinnade?