Topdog lyfter Svedea med SEO

Idag springer de flesta företag i panik från bannerannonsering mot native och content marketing. Men få är medvetna om att bra innehåll faller platt utan lika bra SEO. “Det här är native på speed,” säger Topdogs Christian Rudolf.

Topdog lanserar en ny produkt där native och SEO går hand i hand och försäkringsbolaget Svedea är först ut.

I den globala ankdamm vi kallar internet slår trender snabbt igenom och alla simmar åt samma håll. Det går att debattera om den traditionella bannerannonseringen verkligen är död men klart är ändå att många företag nu istället investerar stora pengar i att nå användarna genom innehåll. Native och content marketing börjar bli en hygienfaktor för de flesta kommersiella aktörer. Alltså, content is king eller..?

Visst är bra innehåll guld värt, men om användarna inte hittar det så blir det lätt till sand, säger SEO-experten Christian Rudolf.

Kampen om besökarna på nätet är obönhörligt hård och för att nå ända fram måste SEO-processen och innehållet gå hand i hand. Den position som lämnas mest öppen för trafiken genom Google är den som stavas information. Det innebär att användarna inte själva går rätt på produkten utan söker mer allmän information kring den. Och det är alltså på den här ytan slaget om kunderna kommer att stå.

Om du till exempel vill försäkra din bil så kanske din första fundering är ”vad innebär egentligen halvförsäkring?” För att nå kunderna måste du därför kunna svara på deras frågor.

Det vi gör ihop med Svedea är att ge besökarna så många svar och så mycket relevant information att de i förlängningen blir kunder. För att bygga bra content måste sökordstänket finnas med under hela processen, säger Cristian Rudolf.

“Att fånga kunderna via sociala medier är standard idag, men den trafiken ger en kortvarig effekt. Söktrafiken genom relevant och rätt optimerat innehåll ger en effekt som inte klingar av,” tillägger Cristian.

Medan trafiken via sociala kanaler kanske vara i några dagar är söktrafiken mer varaktig. Gott som räcker länge!

“Content marketing SEO-style är den enda rätta vägen. Så byggs värden långt bortom tillfälliga kampanjer,” fortsätter han.

För Svedeas del innebär Topdogs modell att innehållet på sajterna optimeras med precision från start till mål, från templates som styr exakt hur innehållet ska presenteras, till relevanta söktermer och slutligen rätt länkar.

“Det går inte att hoppa över några delar i receptet och jag blir gång efter annan förvånad över hur låg medvetenheten är ute i branschen. SEO ihop med bra innehåll är det som skapar magin och det ena kan inte klara sig utan det andra,” säger Cristian.

It takes two to tango, avslutar Christian Rudolf.