Tjoho en ny Kindle är på väg från Amazon

Kindle från Amazon är världens mest populära läsplatta, alltså en platta som du läser böcker med, inte surfar eller spelar spel. Nu kommer den i en ny förbättrad version och enhandsfattning.

För dig som reser mycket och kanske länge så är Kindle världens bästa reskamrat. Du kan ladda den med hundratals böcker. Jag själv brukar ladda ned Lonely Planet till det land jag ska till och ha den alltid tillgänglig i min Kindle. Du köper böcker superenkelt genom Amazon. Det är typ bara en knapptryckning så har du boken hemma i din Kindle. Det är nästan lite för lätt ibland att köpa på sig nya böcker.

Innan presentationen av nya Kindle, som döpts till Oasis, släppts har det läckt ut bilder på nätet. På bilderna kan man se att Kindle har fått en helt ny form så att man aldrig igen ska behöva kladda ned skärmen med kladdiga fingrar. Du ska även kunna hålla den med en hand vilket tidigare var lite sådär ‘jobbigt’, trots att en Kindle väger typ luft.

Skärmen som är det viktigaste på en läsplatta ska få hela 300 ppi, vilket är en mycket högre kontrast jämfört med tidigare versioner. Texten kommer alltså att bli en klarare och mer papper-realistisk.

Om du inte har en Kindle så kan jag varmt rekommendera att du köper en till nästa resa eller bara att ha hemma. Det coola är också att om du och exempelvis din sambo har varsin så kan ni dela böcker med varandra. Du kan även låna böcker på Bibliotek eller från bok-klubbar.