Tjejen som tjänar miljoner på Play Doh och nakenskandalen på nätet

Ibland när vi sitter och bevakar händelser i vår omvärld hittar vi nyheter som inte riktigt passar in i Dagensanalys.se men ändå är antigen intressanta eller bara roliga att läsa. Här kommer några nyheter som vi vill dela med oss av till dig.

Uber Pop låter användare av Uber-appen söka efter förare som ska åka en viss väg och som har plats för flera i sin bil. Från och med idag finns Uber Pop tillgängligt i Stockholm och Göteborg. Samåkning börjar nu ersätta bilägande i USA. Undrar om Uber kan bli lika populärt i Sverige. I Tyskland är Uber så populär att man försöker förbjuda företaget. Kanske dags att man själv vågar att prova på Uber nästa gång det bär väg mot Arlanda.

Tjejen som tjänar miljoner på att göra YouTube-filmer med Play Doh. Anonyma tjejen bakom kanalen DisneyCollector publicerar klipp på kreationer med Play Do och olika Disney-karaktärer. Hennes filmer har sammanlagt 2, 8 miljarder visningar, varav enbart filmen Angry Birds Toy Surprise Jake and The Never Land Pirates Disney Pixar Cars 2 Easter Egg SpongeBob har setts över 90 miljoner gånger. Jag måste erkänna att hennes klipp är riktigt bra. Hennes röst och rörelser är kusligt lugnande så har du småbarn hemma rekommenderar jag att du bänkar dem framför DisneyCollector.

Efter några månaders kundtester kan Boxer snart börja erbjuda sina kunder att titta på tv via mobilen. Dessutom satsar man på tv-boxar med internetkoppling. Så skönt att man som Boxer-kund snart kan börja kolla på film i sängen med mobilen, som alla andra.

Apple ska försöka få oss svenskar att betala med mobilen istället för kreditkort. Med tekniken NFC i sina kommande mobiler blir iPhone en uppkopplad plånbok. Det här är redan superstort i Japan och det är bara en tidsfråga innan det kommer till Europa. Kanske är Apples satsning det som vi behöver för att komma igång med NFC.

Här kan du läsa allt om fotoskandalen som just nu härjar på internet. Över 100 kvinnliga kändisar (som Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Victoria Justice och Kate Upton) har fått nakenbilder på sig själva utspridda på nätet av en hackare. Hackaren tog sig in på kvinnornas molnkonton via Facebook och lyckades sprida bilderna via 4Chan. Läxan är lärd – lägg aldrig nakenbilder i molnet! Om du verkligen behöver göra det ska du läsa denna guide om hur du bäst skyddar dina nakenbilder.