VPN-tjänsterna som gör att du kan se amerikanska Netflix

Kampen mellan Netflix och VPN-tjänsterna har börjat. Slaget mellan konsumentens vilja att se på allt innehåll som Netflix erbjuder och den lagliga rätten som tvingar Netflix att låsa in sitt bibliotek för varje land.

Läs också: Så här får du tillgång till Netflix amerikanska utbud

Som vanligt har lagen och girigheten inte kommit ikapp konsumentens driv att låta underhållning vara en öppen valfrihet. I jakten på underhållning har konsumenter använt så kallade VPN-tjänster som gör det möjligt att låtsas befinna sig i ett annat land, som USA. Genom att använda VPN-tjänster kan man få tillgång till Netflix i USA eller annat land. Netflix blir självklart så mycket bättre när biblioteket du kan titta på mångdubblas med filmer och serier.

Så här skriver Uflix om försöken att blockera deras VPN:

On Tuesday, uFlix sent out a tweet saying that Netflix was rolling out the first of their blocking efforts. Then, earlier yesterday the company acknowledged that they were starting to see customers getting the “You seem to be using an unblocker or proxy. Please turn off any of these services and try again” error. But just a few hours later they triumphantly tweeted that they had a new fix in place, and that users can return to normal viewing.

Men nu har rättighetsbevakarna tröttnat på att konsumenter använder VPN-tjänster för att se på exempelvis Netflix amerikanska utbud. De har nu sätt pressen på Netflix att ordna upp detta genom att blockera kända VPN-tjänster från att ge konsumenten access till sina utländska filmbibliotek. Dock har VPN-tjänsterna i sin tur insett att de kan tjäna bra pengar på att vara en mellanhand som gör det möjligt att vi får se på alla filmer och serier i Netflix katalog. Så katt-och-råtta-leken mellan Netflix och VPN-tjänsterna har börjat till förmån för konsumenten. Vi får se vem som står kvar som vinnare.

Om vi ska lära oss något från fallet The Piratebay och rättighetsbevakarna så lär det inte bli de senare som står kvar utan vi som konsumenter lär kunna använda VPN-tjänster för att komma åt amerikanska Netflix under en lång tid framöver.

Här är en lista över några av de mest använda VPN-tjänsterna:

NordVPN – som vi rekommenderar
www.hidemyass.com

www.purevpn.com
www.ipvanish.com
www.expressvpn.com
www.ivacy.com
uflix.com.au
FrootVPN