Tjäna pengar på dina Periscope-sändingar

Nu meddelar Twitter att de kommer göra det möjligt att ha reklamklipp i början av dina Periscope-sändningar, något som kan bli en rejäl inkomstkälla för många tunga användare.
Inom några månader räknar Twitter med att göra den nya tjänsten tillgänglig. Den innebär att du kan ha en reklamslot som inleder dina live-sändningar med Periscope, och du som sänder får behålla hela 70% av annonsintäkterna.
Det här har varit en funktion som hittills endast varit tillgänglig för videoklipp på Twitter, men nu låter man även Periscope-användarna få del av kakan. Periscope har fått stor uppmärksamhet bland unga, och det här kan innebära en bra inkomst för de som är flitiga live-sändare på Periscope. Hela 75% av användarna är mellan 16-34 år, och dagligen sänds 350,000 timmars video i appen.
Möjligheten att tjäna annonspengar på live-sändningar kan dessutom locka fler användare, och kraftigt öka mängden sändningar. Frågan är vad som kommer hända med kvaliteten, och om vi kommer få se mer ”click-bait”-sändningar i syfte att enbart tjäna pengar. Risken finns att det blir en kraftig uppgång, för att sedan tappa ett stort antal användare till följd av försämrad användarupplevelse. Hur det hela kommer att fungera är ännu oklart, men Twitter har ännu några månader på sig att utarbeta alla detaljer.