Tittare vill se reklam på TV och då slippa betala för innehållet – men reklamblockerar när det visas

En undersökning genomförd i USA avslöjar att 53 procent av TV-tittarna föredrar att “betala” för tittandet genom att få se reklam. Men bakom siffrorna döljer sig en annan sanning.

För det första riktade sig undersökningen till de som tittar på minst 5 timmar TV per vecka. Alltså inte till de som redan klippt av kabeln till TV-utbudet till förmån för tjänster som Netflix.

Trots att dessa tittare alltså hellre väljer reklam än att betala för innehållet säger de att löst sitt problem med att använda DVR-spelare som låter dem hoppa över reklamen när den väl dyker upp. Hela 60 procent hoppar över samtliga reklamvisningar under en sändning. Varför? De tycker inte att annonserna är relevanta för dem (så inga överraskningar där).

Hela 68 procent säger att de även pausar när det är live-sändning så att de kan hoppa över reklamen även alltså när det är live.

Så visst säger en majoritet att de hellre ser reklam än betalar för innehållet, eftersom de löst det hela genom att reklamblockera innehållet med DVR-spelare.

“Conventional wisdom says that consumers simply don’t like ads on TV. But what our study suggests is that they don’t like the way ads are delivered on TV. Consumers say they’d welcome having ads more targeted to their interests and product needs. And what’s especially interesting is that better targeting of ads based on past purchases doesn’t appear to raise major privacy concerns.” säger Peter Fondulas som står bakom undersökningen.