Titta på film medan du fortsätter kolla Facebookflödet

Enligt tips som kommit in till sajten Android Police verkar Facebook nu testa funktionen bild-i-bild för videoklipp. Det betyder att du kan fortsätta hålla koll på ett videoklipp samtidigt som du fortsätter scrolla.
Funktionen finns sedan länge på YouTube, där ett klipp lägger sig längst ner i högra hörnet medan du kan fortsätta kolla efter andra klipp. Samma funktion verkar Facebook nu, av skärmdumpar från användare att döma, testa för ett litet urval användare.
Facebook är kända för att testa möjliga funktioner på ett begränsat antal användare för att se hur funktionen används och om den ger önskat resultat. Tidigare i år kom uppgifter om att de även testat offline-video, en funktion som vi ännu inte sett på bred front. Men å andra sidan brukar Facebook vara noga med att göra omfattande tester innan nya funktioner lanseras, så först när de själva är säkra på att allt fungerar som det ska, och ger önskat resultat, görs det tillgängligt för alla användare.
Läs även: Får vi snart se offline-video på Facebook?
Om bild-i-bild funktionen kommer göras tillgänglig för alla är därför alldeles för tidigt att sia om, men frågan är om inte Facebooks autostart av videoklipp redan är fullt tillräckligt. Men det är klart, skulle klippet kunna fortsätta medan du scrollar vidare ökar så klart tiden som personer ser ett klipp. Det är ju siffror som visat sig vara extremt viktiga i kontakten med annonsörer, eftersom längre exponering innebär ökad chans att synas och bli ihågkommen.