Tips: Så kan e-handlare sticka ut under julhandeln

Årets mest intensiva shoppingperiod närmar sig med stormsteg. Detta gäller inte minst e-handeln. I en ny rapport från Gartner uppger fler än hälften av konsumenterna (64 procent) att en bra kundupplevelse är viktigare än priset när de handlar online.

Här ger Adobe-ägda e-handelsföretaget Magento tre tips för hur e-handlare kan förbättra sin kundupplevelse:

1. Ge personlig service – hela vägen fram

Ligg steget före konkurrenterna genom att samla in och analysera relevant information så att du kan erbjuda en skräddarsydd upplevelse i samtliga kanaler. Sökresultat måste komma snabbt och anpassas efter varje besökare.

Glöm inte att även prioritera kundupplevelsen på mobila enheter – som står för hela 62 procent av hemsidebesöken. Det är också viktigt att komma ihåg att så många som 86 procent av de som surfar från mobiltelefonen kan komma att avbryta ett pågående köp. En ”snabb checkout” underlättar för kunderna att slutföra köpen.

2. Skapa säkra och flexibla betalningsmetoder

Gör köpprocessen smidigare och öka samtidigt företagets trovärdighet genom att erbjuda kunderna säkrare betalningsalternativ. Skydda ditt företag genom att investera i tekniska lösningar som kan upptäcka eventuella bedrägerier utan att fördröja köpprocessen.

Som en extra service kan du också erbjuda kunderna att delbetala köp som överstiger ett visst belopp. Detta kan få fler att genomföra sina köp under en tid då många julklappar ska inhandlas och budgeten är tight.

3. Se till att leveranser och returer är på topp

Kom ihåg att köpresan inte slutar förrän produkten är hemma hos en nöjd kund. Leveranstider och fraktkostnader ska framgå tydligt på hemsidan. Överväg alltid att leverera varorna i en lite extra fin förpackning som gör att du sticker ut från andra återförsäljare. Erbjud alltid enkla och kostnadsfria returer.