Tips om podcast som vill belysa HR-frågornas roll för tillväxten

Employer branding har fått en allt viktigare roll i kommunikationsmixen och marknadsföringsbudgeten, i jakten på talanger och för att stärka varumärket. Podden HR Talks menar att detta område kommer bli allt viktigare för marknadschefen, ledningsgrupper och byråer att förstå när kraven på autentitet och mänsklighet ökar.

Trots att allt fler företagsledare uttalar sig om vikten av HR för en framgångsrik verksamhet, har få ekonomichefer ett nära samarbete med företagets HR-avdelning. Det visar resultatet från Workdays Global Finance Leader-undersökning. Trots de snabbt ökade kraven på att bli digitalt mogna organisationer, misslyckas de flesta större företag konstaterar Microsoft och strategikonsulten Quartz i rapporten Digital Transformation in the Nordics. Av de sju drivkrafter som pekas ut kopplas minst fem till frågor om ledarskap, organisationsdesign och HR.

Genom HR Talks Podden vill Tommie Cau tillsammans med inbjudna gäster och experter, lyfta de HR-utmaningar som driver eller bromsar framgång, transformation och tillväxt och ge skarpa råd på hur vi bemöter dem. Idén bakom formatet är från insikter som Tommie fångat upp från svenska näringslivet – om hur HRs roll blivit avgörande för affären och den ständigt pågående transformationen i många företag, men vars status hålls tillbaka då det för ofta fortfarande förknippas med mjuka värden.

Bland gästerna hittas HR-chefer, företagsledare och utvalda experter. Några av de namn som medverkar är Hélène Barnekow, VD på Microsoft Sverige, Katarina Roddar, HR-direktör på PwC Sverige, Cecilia Lundin, SVP Head of Group People and Brand på Telia Company, Lars Häggström, Head of Advisory på IMD Business School, Siri Wikander, Director of People Growth på Scandic Hotels och Nathalie Berthelius, Head of People & Culture på Wise Group.

Podden finns på Apple Podcast och Spotify.