Tips: 8 gratisverktyg för SEO som gör jobbet

Behöver man verkligen betala för att få de bästa verktygen för SEO? Här listar vi åtta verktyg som är helt gratis och som garanterat kommer att ge effekt.

Det finns en mängd olika verktyg för SEO som lovar guld och gröna skogar. Här har vi samlat några av de bästa gratisverktygen som finns på marknaden just nu.

1. Rank Tracker

Rank Tracker hjälper dig att hitta de bästa sökorden som kommer att ge dig mer trafik. Tjänsten har hela 23 olika verktyg samlat på ett och samma ställe. Det finns även en betalversion av tjänsten, men gratisversionen räcker gott och väl för att göra en sökordsanalys.

2. Google Search Console

Använd Google Search Console för att analysera dina nuvarande sökord, vilken position på Google de har, antal visningar och klick.

3. Google Ads Keyword Planner

Ännu ett gratisverktyg från Google. Google Ads Keyword Planner, eller Sökordsplaneraren,  hjälper dig att välja rätt sökord. Tjänsten ger dig bland annat bra koll på sökvolymer och CPC (cost-per-click).

4. AnswerThePublic

AnswerThePublic är ett verktyg som hittar populära frågor till dina sökord. Perfekt för att optimera sök för röststyrda assistenter.

5. Keyword Tool Dominator

Verktyget Keyword Tool Dominator hjälper dig att hitta sökord som är optimerade för Amazon, eBay och Etsy – inte Google. Du kan inte se vilka sökvolymer som finns, utan endast själva sökorden. Gratisversionen tillåter dig att göra en sökning på vardera plattform per dag.

6. Google Trends

Med Google Trends kan du se de senaste söktrenderna i olika länder och regioner. Följ trenderna i under en bestämd tid eller i realtid.

7.  Google Correlate

Google Correlate ger dig nya idéer på sökord som kanske inte tänkt på.

8. Keywords Everywhere

Keywords Everywhere är ett tillägg till din webbläsare som låter dig analysera sökord under tiden du surfar på Google, Bing, Youtube eller andra sidor.

Här kan du läsa mer om sökmotoroptimering.